Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح سهمیه بندی بنزین سه ماده دارد که در جلسه ۳۰ دی ماه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
حسینعلی حاجی دلیگانی روز جمعه اظهار داشت: اگر بناست دولت سهمیه بندی انجام دهد ما نظرمان این است که اولویت با هر فرد ایرانی که در این کشور است، باشد. اولویت نباید با خودرو باشد وگرنه ما دنبال افزایش قیمت بنزین نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: دادن امتیاز فقط به کسانی که خودرو و موتورسیکلت دارند و ندادن این کالای یارانه‌ای که هر لیترش حداقل پنج هزار تومان تفاوت قیمت دارد به آن‌هایی که هیچ خودرو و موتورسیکلتی ندارند، بر خلاف عدالت است.
حاجی دلیگانی اظهار داشت: در یکی از بند‌ها آورده ایم که وزارت نفت باید سامانه الکترونیکی را در قالب بورس خرید و فروش بنزین ایجاد کند که افراد بتوانند آن مقدار سهمیه که استفاده نمی‌کنند را در بازار الکترونیک بورس به فروش برسانند.
وی گفت: طرح سهمیه بندی بنزین هم اکنون در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.
طراحان در مقدمه توجیهی این طرح نوشته اند: یکی از اهداف اجرای قانون هدفمندی یارانه تحقق عدالت در توزع یارانه بین مردم بوده و هست، اما اختصاص یارانه به بنزین و تعیین سهمیه بندی آن به شکل فعلی گرچه از یک سو با توجه به افزایش مصرف آن و قاچاق سوخت یک ضرورت غیر قابل اغماض است، اما نحوه اجرای فعلی آن هر چند در مدیریت مصرف و کاهش قاچاق موثر بود، اما در توزیع عادلانه آن موفق نبود.
در توضیح دلایل ناموفق بودن سهمیه بندی بنزین از دید طراحان طرح آمده است: اختصاص سهمیه بنزین یارانه‌ای به وسایل نقلیه اولا اقضار ضعیف که عموما فاقد خودرو هستند را از دریافت یارانه در عین استحقاق بیشتر محروم می‌کند و ثانیا خانواده‌های ثروتمند با داشتن خودرو‌های شخصی متعدد در عین حال که شرایط دریافت یایارنه ندارند بیشترین یارانه را دریافت می‌کنند.
طراحان افزوده اند: جهت رفع این نقیصه در اجرای طرح هدفمندی و تخصیص سهمیه به افراد و صرف نظر از این که مالک ماشین باشند یا نه و مکان فروش سهمیه خود در واقع عدالت و در توزیع نیز تحقق می‌یابد و بنابر این طرح مذکور جهت نیل به اهداف اجرای عدالت در طرح موصوف ارائه می‌شود.
بر اساس ماده یک این طرح آمده است: دولت موظف است دو ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون سهمیه بندی بنزین را بر مبنای هر ایرانی روزانه یک لیتر اعمال کند.
ماده یک، تبصره‌ای دارد که بر اساس آن ' وزارت نفت موظف است سامانه بورس الکترونیک معاملات بنزین سهمیه بندی را ایجاد و امکان خرید و فروش بنزین مازاد بر نیاز شهروندان را فراهم کند، جایگاه‌های سوخت موظفند بنزین آزاد را بر مبنای قیمت این سامانه به فروش برسانند'.
ماده ۲ این طرح هم چنین است: اولویت استفاده از جایگاه‌های سی ان جی، پس از سهمیه بندی بنزین با خودرو‌های عمومی و وانت بار است این خودرو‌ها خارج از نوبت از جایگاه استفاده خواهند کرد و وزارت نفت موظف است نوبت بندی جایگاه‌های سی ان جی را به صورت الکترونیک و با استفاده از نرم افزار‌های تلفن همراه اعمال کند.
در تبصره ماده ۲ طرح سهمیه بندی بنزین آمده است: دولت موظف است ساز و کاری را برای ثبت نام از تاکسی‌های اینترنتی فراهم کند تا آن‌ها هم مشمول استفاده خارج از نوبت از جایگاه‌های سی ان جی شوند.
بر اساس ماده ۳ این طرح ' قوانین مغایر با این قانون نسخ می‌شود'.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حاجی دلیگانی سهمیه بندی بنزین کمیسیون برنامه و بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۲۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی

به گزارش خبرنگار مهر، طرح کالابرگ الکترونیکی از سال قبل اجرا شده و برخی خانوارها به جای استفاده نقدی از یارانه تخصیص داده شده از سوی دولت، مبادرت به خرید ۱۱ قلم کالاهای اساسی شامل برنج، روغن، قند، شکر، حبوبات، مرغ، گوشت قرمز منجمد، شیر، پنیر، ماست، ماکارونی و گوشت مرغ، تعیین شده از سوی انستیتو ایران می‌کنند.

در این خصوص ۲۲۰ هزار فروشگاه، متصل به طرح بوده و افراد با مراجعه به این فروشگاه‌ها که برخی مربوط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بعضی فروشگاه شخصی هستند خدمات لازم را در خرید این اقلام اساسی ارائه می‌دهند.

در کنار یارانه عمومی و کالابرگ الکترونیکی، طرح «یسنا» (یارانه ویژه زنان باردار و شیرده) نیز از بهمن سال قبل در حال اجرا بوده که ماهانه ۴۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار در ۸ استان محروم به ازای مادران باردار و شیرده واریز می‌شود.

همچنین در این خصوص باید به یارانه کودکان اشاره کرد که به ازای هر کودک دارای سوءتغذیه در خانوارهای دهک اول تا پنجم مبلغ یک میلیون تومان و فرزندان مربوط به دهک‌های ششم و هفتم ۶۰۰ هزار تومان واریز می‌شود.

البته اقلام دو طرح اخیر با افزودن میوه و سبزیجات ۱۶ قلم است.

همراه با این خدمات جایزه تشویقی دولت که در طرح «فجرانه» ۲۲۰ هزار تومان بوده، به افراد مشمول یارانه اجازه می‌دهد تا به ازای خرید هر یک از ۱۱ کالای تعیین شده، جایزه تشویقی داشته باشند و از هر یک از کالاها خرید مازاد داشته باشند.

اما با وجود تاکید بر خرید ۱۱ قلم کالا به دلیل برخی ضعف‌های زیرساختی سرپرستان برخی خانوار یارانه مربوط به طرح فجرانه یا یسنا را برای خرید سایر اقلام مانند شوینده‌ها هزینه می‌کنند. این امر در فروشگاه‌های شخصی و کوچک متصل به درگاه کالابرگ الکترونیکی رخ می‌دهد و همچنین برخی فروشگاه داران خرد از طرح سوءاستفاده کرده و افراد را مجبور به خرید کالاهای بیشتر می‌کنند.

در این خصوص معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرده، به دلیل اینکه پایش ملی بر روی فروشگاه‌ها آغاز شده است، هم اکنون اجازه نداریم فروشگاه جدیدی را به طرح متصل کنیم.

کد خبر 6096995 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • این کار را انجام ندهید، یارانه تان قطع می شود!
  • هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • علیان و حاجی پور در سومین مرحله اردوی انتخابی تیم ملی آب‌های آرام
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • خبر جدید برای یارانه‌بگیران/ این کار را انجام ندهید، یارانه‌تان قطع می‌شود؟